My Team

Ready for the opening cermoni of Cup No.1

The participants of more than 170 teams are now arriving at Frederikshavn. On Monday the opening cermoni will start. The participants will meet at 18:30 at Rådhuspladsen i Frederikshavn. They will walk togother to Empire Stadion, where the mayor of Frederikshavn, Birgit Hansen, will declare the Cup 2017 open.

At 20:00 o'clock the opening match between Right to Dream (Ghana) and Frederikshavn Talent Team will start.

If you want some background information about Right to Dream in english, please click here. On our photo you can see the Right to Dream delegation together with the female Danish national team.

If you want background information about Richt to Dream in Danish, please read the following text:

 

Baggrund

 

Right To Dream blev skabt af engelske Tom Vernon, der stadig står i spidsen for organisationen, lige før årtusindeskiftet. Vernon arbejdede dengang for Manchester United som scout for legendariske Sir Alex Ferguson. Under en tur i Ghana gjorde befolkningens store begejstring og talent for fodbold, og de elendige faciliteter og forhold de samtidig havde til at udleve passionen for sporten, stort indtryk på Vernon. Derfor sagde han sin stilling op, flyttede sin familie til Ghana og stiftede den første udgave af Right To Dreams fodboldakademi i hovedstaden Accra. Gennem årene er projektet vokset, så RTD nu har sit helt eget nybyggede akademi, ved bredden af floden Volta, med 6 fine græsbaner, klasseværelser og boliger, hvor der både trænes fodbold to gange dagligt, gennemføres skolegang på internationalt niveau og, hvor samtlige ca. 100 børn, og langt de fleste af akademiets ansatte og frivillige, bor. Right To Dream driver også et mindre akademi i Ghanas næststørste by Kumasi. 

 

Right To Dream er en non-profit organisation, der primært finansieres via sponsorater og private donationer fra USA, Afrika og Europa.

Right To Dream er baseret på en klar mission om, at give unge mennesker, der har et talent og en vilje til at arbejde hårdt, en mulighed for at indfri deres drømme. Right to Dreams elever ender enten som professionelle fodboldspillere, eller med en international uddannelse af høj karat.  Ca. halvdelen af eleverne ender med at blive optaget på et fuldt 6-årigt scholarship på de bedste skoler i USA eller i England. I enkelte tilfælde endda begge dele, da en del RTD-elever efterhånden er blevet valgt ind i den amerikanske professionelle MLS-liga efter at have færdiggjort deres uddannelser i USA.

Udover at være 100% gratis for alle elever og deres familier, adskiller Right To Dreams model sig også en del fra andre akademier i forhold til de værdier, som organisationen arbejder ud fra og med. F.eks. er character-building et gennemgående fag gennem hele opholdet på Right To Dream akademiet. Her arbejdes der med, og udvikles på, de unge menneskers personlige udvikling som ledere og rollemodeller. Deres evne til at tage ansvar og tænke på andre. Character Building fylder i både skolegangen og fodboldtræningen i RTD-regi. Ambitionen er at udvikle menneskelige ledere og forbilleder, som kan gøre en forskel de steder, de kommer fra, når de en dag står i en situation, hvor de er i stand til at hjælpe andre og give muligheder fra sig – nøjagtig som de selv fik, da de blev optaget på Right To Dreams akademi.

I 2013 åbnede Right To Dream for optagelse af piger på akademiet uden for Accra. I Vestafrika er ligestilling ikke et fokusområde for mange, og ambitionen for pigelinjen er at bevise, at piger kan blive lige så store forbilleder og kapaciteter som drenge i et land og område, hvor de fleste unge piger ender som hushjælp og unge mødre efter kort skolegang og uden mulighed for at dyrke sport som drenge.

I vinteren 2016 købte Tom Vernon og Right To Dream den danske Alka Superligaklub FC Nordsjælland for at have en professionel klub, med eget velfungerende akademi, der bygger på samme værdier som RTD, hvor de unge spillere fra begge akademier kan integreres sammen på et professionelt hold i Europa. Det har resulteret i et meget tæt samarbejde på ungdomsniveau, hvor FCN’s og RTD’s kombinerede ungdomshold deltager i internationale turneringer sammen og er på træningsophold hos hinanden for at øge den kulturelle og fodboldmæssige integration mellem de to akademier, og give spillerne den bedst mulige udvikling og matchning. I sommeren 2017 vandt drengenes fælles U16 hold f.eks. en af Europas stærkeste turneringer i Marveld i Holland, hvor bl.a. Real Madrid, Anderlecht, Benfica, Ajax Amsterdam og PSV Eindhoven måtte se Right To Dream løfte pokalen foran de europæiske giganters bedste hold i årgangen.

Fakta:

Right To Dream har omkring 100 børn i alderen 9 til 17 år på sine akademier i Ghana. Børnene kommer fra Vestafrika og består af både piger og drenge og kristne og muslimer. Børnene bor på akademiet ca. 280 dage om året og er hjemme hos familierne i ferier og helligdage.

Holdene deltager ofte i internationale turneringer for at forstærke børnenes fodboldmæssige og kulturelle udvikling.

Cup NO1 i Nordjylland, hvor første kamp venter tirsdag, er første gang pigeholdet fra Right To Dream er udenfor Ghana. Og første gang de nogensinde deltager i en international turnering. Pigeholdet består af 15 piger i alderen 13-16 år. 3 af dem bor og læser allerede på skoler i USA, men har efter eget ønske fået lov til at rejse med og spille den første turnering nogensinde med deres gamle holdkammerater.

I den forgangne uge har de spillet træningskampe mod U/18 hold fra Vestdanmark (udvalgt hold fra Kolding/Odense) og de svenske mestre fra Rosengården. Første kamp bød på et snævert nederlag, mens svenskerne blev besejret 4-2. RTD-pigerne var også ude at besøge det danske kvindelandshold inden afrejsen til EM-slutrunden.

Drengeholdet, der deltager i NO 1 Cup, er et U/15 fra Right To Dreams akademi i Ghana, spiller turneringens åbningskamp. Ca. halvdelen af truppen var med til at vinde Marveld turneringen i Holland for en måned siden. 

Right To Dream har mange tidligere elever, der nu spiller som professionelle i de bedste rækker i bl.a. England, Frankrig, Holland, Sverige, Norge, og i Danmark, hvor f.eks. FC Nordsjællands angriber Godsway Donyoh holder fanen højt. I den amerikanske MLS-liga findes der pt. 5 spillere fra RTD. Heriblandt Chicago Fires topscorer David Accam. Af samme grund er RTD akademiet i Ghana flere gange udnævnt som et af verdens bedste fodboldakademier.

Right To Dream havde ikke færre end fem tidligere elever på det senest udtagne Ghanesiske A-landshold for mænd.

 

Cup No. 1 - Fodboldvej 7 - DK-9900 Frederikshavn - Denmark - Phone: +45 2683 9955 - Mail: info@cupno1.com